logo
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
Health and Safety Kft

Mobil: +36-30/820-8890
E-mail: info@munkavedelmiszakember.com

SZABÓ LAJOS
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
munkavedelmi%20qr

Olvassa be mobiltelefonja kamerájával a QR kódot, és böngéssze oldalunkat mobil eszközén is.

Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨

ADR VESZÉLYES ÁRU BIZTONSÁGI TANÁCSADÁS

A veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadóról szóló 25/2014. NFM rendelet alapján a Magyarország területén veszélyes áruk/hulladékok közúti szállításával kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozás köteles legalább egy veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadót alkalmazni és a közlekedési hatóságnak írásban bejelenteni. Magyarország egész területén vállaljuk cégek veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói feladatainak ellátását.

adr%20kamion
image

Jogszabályi háttér

Részletek...

A veszélyes áruk kapcsán az ADR hatályos előírásaihoz képest sok újdonságot nem tartalmaz, azonban általánosságban szabályozza a feladó által a fuvaros részére továbbítandó információt, mely elengedhetetlenül szükséges a speciális kockázatot képviselő veszélyes áruk közúti szállításának biztonságos – és nem utolsósorban bírságmentes – elvégzéséhez.

Tovább
image

ADR tanácsadó alkalmazása

Részletek...

A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás – ADR 1.8.3. szakasz 1. pontja alapján akkor szükséges a vállalkozásnak ADR tanácsadót alkalmazni, ha veszélyes árut közúton fuvaroz, szállít vagy ahhoz kapcsolódó csomagolást, berakást, töltést vagy kirakást végez.

Tovább
image

ADR Felelősségek

Részletek...

A veszélyes áruk tartályos, ömlesztett és küldeménydarabos szállításában részt vevők részére az ADR jogszabály egyértelmű, konkrét felelősségeket, teendőket határoz meg attól függően, hogy milyen szerepet töltenek be a szállítási folyamatban. A részt vevők felelősségei vázlatosan az alábbiak:

Tovább
image

Cégfelmérés

Részletek...

Milyen veszélyes anyagok szállításában vesz részt a vállalkozás – helyesen megtörtént-e a szállított anyagok ADR szerinti besorolása? Milyen ADR szerinti felelősségekkel (feladó, csomagoló, be-, kirakó, szállító, címzett stb.) rendelkezik a vállalkozás?

Tovább
image

Hatósági képviselet

Részletek...

A veszélyes áruk szállítási folyamatában részt vevő vállalkozások – tekintettel a megjelenő, kockázatot jelentő anyagokra – arányaiban sűrűbb hatósági ellenőrzésekre számíthatnak, mint az egyéb, nem veszélyes árukat szállító cégek. Az ellenőrzések közúton, illetve a vállalkozások telephelyein történnek.

Tovább
image

ADR Tanácsadás

Részletek...

Segítjük a veszélyes áruk (közöttük a veszélyes hulladékok) szabályszerű osztályozását. Segítünk a veszélyes áruk szabályos csomagolásának és jelölésének kiválasztásában. Segítjük a helyes járműmegjelölést és a fuvarokmány ADR szerinti kitöltését.

Tovább
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva   ⇨
@copyright Health and Safety Kft