logo
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
Health and Safety Kft

Mobil: +36-30/820-8890
E-mail: info@munkavedelmiszakember.com

SZABÓ LAJOS
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
munkavedelmi%20qr

Olvassa be mobiltelefonja kamerájával a QR kódot, és böngéssze oldalunkat mobil eszközén is.

Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
image

Tűzoltó készülékek

A készülékekre vonatozó előírások
Részletek...

A tűzoltó készülék ellenőrzése és karbantartása tűzvédelmi szakvizsgához kötött tevékenység. A tűzoltó készülékeknek – típustól függően – félévente (MSZ 1040 szabvány szerinti készüléknél), illetve évente (MSZ EN 3 szabvány szerinti készüléknél) alapkarbantartáson kell átesniük (ellenőrzés). Továbbá a negyedéves ellenőrzést az üzemben tartó is elvégezheti Ötévente közép- és 10 évente teljes körű (nyomáspróba) karbantartást kell elvégezni, vagy minden használatot követően egy OKF által engedélyezett szakműhelyben.

Tovább
image

Tűzvédelmi szabályzat

Ismerje meg a vonatkozó előírásokat
Részletek...

Azoknál a vállalkozásoknál, ahol a dolgozói összlétszám eléri az öt főt, Tűzvédelmi Szabályzat készítése szükséges, az alábbiak betartásával: A Tűzvédelmi Szabályzat tartalmát a munkáltató a munkavállalókkal meg kell, hogy ismertesse. A Tűzvédelmi Szabályzat oktatását célszerű nagy tapasztalattal rendelkező szakemberrel elvégeztetni, megtörténtét tűzvédelmi oktatási naplóban kell rögzíteni, és azt az érintettek aláírásával igazolni szükséges

Tovább
image

Menekülési út

Bővebben a jogszabályokról
Részletek...

Tájékoztatás az épületek menekülési útvonalainak szabályozásáról. 2012. november 13-án lép hatályba az 55/2012. (X. 29.) BM rendelet (továbbiakban: rendelet) az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014 (XII.5) BM rendelet módosításáról. A rendelet szerint, az épületek menekülési útvonalainak szükséges szabad szélességét kiürítés számítással kell meghatározni. A menekülési útvonal legkisebb szabad szélessége - nyílászárók kivételével - nem lehet kevesebb általános esetben, mint 1,10 m.

Tovább
image

Tűzvédelmi oktatás

Mit oktassunk? Mikor?
Részletek...

A tűzvédelmi oktatás célja: A munkavállalók ismerjék meg a munkahelyük tűzvédelmi jellemzőit, a munkafolyamatok és az áruk tűzveszélyességét, a tűzjelzés módját, a tűz esetén követendő feladatokat, a tűzoltó felszerelések helyes használatát, és a munkahelyi Tűzvédelmi Szabályzat tartalmát és előírásait.

Tovább
image

Gazdálkodó szervezetek

Jogszabályi kötelezettségek
Részletek...

A tűzvédelmi törvény alapvető követelményként határozza meg, hogy a gazdálkodó szervek a létesítmények, az építmények, a technológiai rendszerek megvalósításával, üzemeltetésével, fejlesztésével összhangban gondoskodjanak a jogszabályokban és műszaki követelményekben meghatározott tűzvédelmi előírások megtartásáról, valamint a tevékenységi körükkel kapcsolatos veszélyhelyzetek megelőzésének és elhárításának feltételeiről.

Tovább
image

Társasházak tűzvédelme

Társasházak tűzvédelmi előírásai
Részletek...

A Társasházak megfelelő tűzvédelme a lakók közös érdeke, és egyúttal a társasház kezelőjének felelőssége is. Cégünk segíti, illetve adott megállapodás keretében szolgáltatási átalánydíjban is vállalja a társasház üzembentartójára háruló tűzvédelmi feladatokat és kötelezettségeket.

Tovább
image

Bírságokról

Tűzvédelmi bírság szabható ki...
Részletek...

2012. január 1-jétől hatályos 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelete alapján, a tűzvédelmi szabályszegés esetén kiszabandó TŰZVÉDELMI BÍRSÁG mértékéről: Az új kormányrendeletben új tűzvédelmi hatósági rendszer kerül bevezetésre. Új szabályozás lép életbe az elsőfokú és a másodfokú tűzvédelmi hatóságoknál, az első fokon eljáró és másodfokon eljáró szakhatóságoknál is. A tűzvédelmi hatóság a kormányrendelet mellékletében meghatározott esetekben és mértékben tűzvédelmi bírságot szab ki

Tovább
image

Törvények - Rendeletek

Jogszabályi előírások...
Részletek...

A legfontosabb tűzvédelemmel kapcsolatos jogszabályok gyűjteménye. Csoportosítva és hivatkozással ellátva. Tűzvédelmi törvénytárunkban megtalálhatja az aktuális hatályban levő tűzvédelmi rendeleteket és törvényeket.

Tovább
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva   ⇨
@copyright Health and Safety Kft