logo
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
Health and Safety Kft

Mobil: +36-30/820-8890
E-mail: info@munkavedelmiszakember.com

SZABÓ LAJOS
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
munkavedelmi%20qr

Olvassa be mobiltelefonja kamerájával a QR kódot, és böngéssze oldalunkat mobil eszközén is.

Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨

A villámvédelem célja az emberek és alkotásainak védelme a villámcsapás káros hatásai ellen. Ez érinti az emberélet védelmének, tűzvédelmének és a vagyonvédelemnek a problémáit. A villámvédelemre vonatkozólag az állam követelményeket határoz meg, amelyeket minden területen be kell tartani.

Az épületek, építmények villámvédelmi szabványossági felülvizsgálatát a 54/2014 (XII.5) BM rendelettel kiadott (új OTSZ) Országos Tűzvédelmi Szabályzat szabályozza. Új létesítésű épületek esetében a villámvédelmet az MSZ EN 62305 szabvány szerint kell megtervezni, kiépíteni és felülvizsgálni.

villamvedelem


Az új OTSZ hatályba lépése (2011 . október 6.) előtt létesült épületek felülvizsgálatát a létesítéskor érvényben lévő szabvány , rendelet (MSZ 274, 9/2008 ÖTM rendelet OTSZ alapján kell elvégezni.

A villámvédelmi felülvizsgálatok gyakoriságát a 54/2014 (XII.5) BM rendelettel kiadott új OTSZ az alábbi gyakorisággal írja elő:

  • az "A" és "B" tűzveszélyességi építményben, szabadtéren legalább 3 évenként,

  • a "C" tűzveszélyességi építményekben, szabadtéren legalább 6 évenként,

  • a "D" és "E" tűzveszélyességi építményben, szabadtéren legalább 6 évenként.

Vállalkozásom vállalja mindkét követelmény rendszer szerinti villámvédelmi felülvizsgálatot!

Külső villámvédelem

Az épületeken, építményeken elhelyezett felfogó- levezető- földelési rendszerrel csökkentjük, illetve megszüntetjük a villám károkozó hatásait.

Belső villámvédelem

A becsapás után a villámáram a meglévő elektromos hálózaton és egyéb fémtárgyakon szétterjedve jelentős károkat okozhat az épületen belül található elektronikus eszközeinkben. Az elektromos hálózat megfelelő pontjain beépített eszközök hatékony védelmet nyújtanak ilyen esetekben.

A villámvédelem felülvizsgálata e két rendszer meglétét, hatásosságát elemzi és rögziti.

A vizsgálatokat több éves tapasztalattal és minden esetben fokozott körültekintéssel végezzük.

Minősítő iratokat két eredeti példányban készítjük mely minden esetben, tartalmazza egyenként a mérőpontokat táblázatos formában, valamint a könnyű rendszerezés segítésére egyedi sorszámmal. Minősítéseket megrendelő telephelyén nyújtjuk át, illetve postázzuk.

Szükség esetén azonnali jegyzőkönyvkészítés, mobil irodai szolgáltatással azonnali minősítő iratot prezentálunk az ország bármely pontján. Kézi és gépi formában is.

A piaci igények és az ISO auditálások elősegítése érdekében igény esetén „Adobe -pdf” formátumban digitális (CD/DVD/e-mail) formátumot tudunk biztosítani.

Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva   ⇨
@copyright Health and Safety Kft