Emelőgépek

Emelőgépek

Emelőgép felülvizsgálatok

Emelőgép, (ebbe a fogalomkörbe tartozik szinte minden olyan gép amit a napi munkánkhoz használunk ilyen pl a daru, a targoncák, az elektromos emelők, az emelőhátfali berendezések, stb) valamint különféle veszélyes berendezések amiknek a működtetése folyamán ott van az üzemeltető felelőssége a biztonságos műszaki feltételek megteremtése, valamint ezeknél a berendezéseknél az időszakos felülvizsgálatok figyelemmel kísérése. Mivel a munkafolyamatok során használt berendezések-, elhasználódnak, megváltoznak használati tulajdonságaik, biztonsági berendezéseik is hibásodhatnak, így az üzemeltetésük magasabb kockázatot hordoz magában.

Mind a munkáltató mind a munkavállaló közös érdeke az, hogy az adott emelőgép, üzembiztos, jó műszaki állapotban legyen. Az emelőgép felülvizsgáló szakember által végzett, ún. munkavédelmi gépvizsgálatok, pontosan erre irányulnak és igen fontos valamint összetett feladat. Az időszakos gépvizsgálatok elvégeztetése az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeinek alapkövetelménye. Ezen felülvizsgálatokat jogszabályok, rendeletek, valamint szabványok határozzák meg, tehát elvégzésük kötelező. Munkáltatói feladat.

Vizsgálatainkat első osztályú minőségben korrekt árakon, mindig a gép tartózkodási helyén az ország egész területére kiterjedően végezzük. Rendelkezünk minden olyan feltétellel ami a viszgálatok elvégzéséhez szükséges (képesítés, műszerek, stb)

Törvényi Háttér


- 1993. évi XCIII. Törvény a munkavédelemről,
- 16/2008. (VIII. 30.) NFGM rendelet a gépek biztonsági követelményeiről és megfelelőségének tanúsításáról,
- 47/1999. (VIII. 4.) GM rendelet Emelőgép Biztonsági Szabályzat kiadásáról,

Bővebben

Időszakos Vizsgálatok


Fővizsgálat
Szerkezeti vizsgálat
Biztonságtechnikai vizsgálat

A vizsgálatok szükségességét a Munkavédelmi Törvény a kapcsolódó Rendeletek és az Emelőgép Biztonsági Szabályzat határozza meg

Bővebben

Szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!