logo
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
Health and Safety Kft

Mobil: +36-30/820-8890
E-mail: info@munkavedelmiszakember.com

SZABÓ LAJOS
Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
munkavedelmi%20qr

Olvassa be mobiltelefonja kamerájával a QR kódot, és böngéssze oldalunkat mobil eszközén is.

Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva      ⇨
Földmunkagépek felülvizsgálata


Földmunkagép, kotrógép, homlokrakodó, munkagép kötelező, munkavédelem által ellenőrzött vizsgálatok Jogszabályi háttere:

Mvt.23. § (1) A biztonságos műszaki állapot megőrzése érdekében időszakos biztonsági vizsgálat alá kell vonni a veszélyes technológiát és a 21. § (2) bekezdésében meghatározott veszélyes munkaeszközt, (pl. földmunkagép,homlokrakodó) továbbá azt a munkaeszközt, amelynek felülvizsgálatát jogszabály, szabvány, vagy a rendeltetésszerű és biztonságos üzemeltetésre, használatra vonatkozó dokumentáció előírja..

Vhr. 3. § (1) Az időszakos biztonsági felülvizsgálatot az üzemeltetőnek 5 évenként kell elvégeznie, ha jogszabály, szabvány vagy az üzemeltetési dokumentáció ennél gyakoribb felülvizsgálati időszakot nem ír elő.

A felülvizsgálat eredményét a felülvizsgálatot végző személynek vagy szervezetnek vizsgálati jegyzőkönyvbe kell foglalnia és - ha a felülvizsgálatot nem az üzemeltető munkáltató végezte - annak egy példányát az üzemeltető munkáltató rendelkezésére kell bocsátania. Az üzemeltető munkáltató a felülvizsgálatot követő vizsgálatig köteles a vizsgálati jegyzőkönyvet megőrizni.

Az Mvt. 23. § (1) bekezdése szerinti munkagépet a telephelyen kívül csak akkor szabad üzemeltetni, ha az azon elhelyezett jelzésről nyilvánvalóan megállapítható, hogy a felülvizsgálatot az (1) bekezdésben meghatározott időszaknak megfelelően elvégezték.


A legtöbb építőipari gép, teleszkópos rakodógépek, KOMATSU kombinált kotró-rakodó markoló, vagy kotrógép, CATERPILLAR teleszkópos rakodó kombinált földmunkagép, HANOMAG kombinált rakodó földmunkagép, Bobcat, Caterpillar gépek, JCB kombinált kotró-rakodó földmunkagép, kombinált kotró-rakodógépek, JCB kotrógép, földgyaluk, markolók, földnyeső gépek, földtoló gépek (dózerek, stb.)
Általános tévhit a földmunkagépek esetén, hogy az a gépet mely vizsgával rendelkezik nem kell ellátni időszakos felülvizsgálattal.

Minden esetben a földmunkagépet:

  • Munkavédelmi üzembehelyezéssel el kell látni,

  • Üzembehelyezését el kell rendelni,

  • Időszakos biztonságtechnikai felülvizsgálatát el kell végezni,

  • A felülvizsgálatok tényét és eredményét dokumentálni kell.


  • a kezelésében lévő emelőgépek, az emelőgépek használati eszközei a rendeltetés szerű működés folyamatosan működőképesek maradnak,

  • hatósági ellenőrzés során maradéktalanul betartotta az előírásokat, elkerülve ezzel komoly bírságot,

  • Ia gép nem jelent veszélyt sem a gép kezelőjére sem a környezetére.

  • ellenőrzött berendezést használnak kollegái a munkavégzésük során.


A Health and Safety Kft segít Önnek, hogy eleget tegyen a törvényben lefektetett kötelezettségeinek. Az elvégzett időszakos emelőgép vizsgálat meglétét cégünk a megfelelő vizsgálati jegyzőkönyvvel igazolja.
Cégünk által elvégzett vizsgálatokról folyamatos nyilvántartást vezetünk, és amennyiben Ön szerződött ügyfelünk, előre egyeztetett időpontban automatikusan megjelenünk és elvégezzük a szükséges vizsgálatokat. Az elvégzett vizsgálatok lejárata elött mind postai úton mind emalios elérhetőségén értesítést küldünk.

Health and Safety Kft. Kérjen ajánlatot a gombra kattintva   ⇨
@copyright Health and Safety Kft